Du behöver
- 1 st morot
- 1 st squash medelstor
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st chilipeppar
- 1 msk rapsolja
- 3 dl krossade tomater
- 1 dl crème fraîche
- salt peppar
- 1 tsk basilika torkad
- 150 g spenat frusen, tinad
- 100 g fetaost
- 100 g lasagneplattor färska
- 1 dl riven ost
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och tärna moroten. Skär squashen i halvmånar. Skala och hacka lök och vitlök.
2
Fräs morot och all lök i en stekpanna med olja. Tillsätt squash, finhackad chili, tomater och crème fraiche och låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika.
3
Krama ur vätskan ur spenaten och smula fetaosten. Varva lasagneplattor, spenat, fetaost och sås i en smord ugnsfast form. Strö över riven ost. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Servera med sallad.