Sparrispizza med prästost

Den här pizzan har en nordisk smaksättning med ostkräm och grön sparris. God som den är, men det passar också bra att toppa den färdiggrillade pizzan med parmaskinka eller kallrökt lax.

Du behöver

  • 1 st pizzadeg sats

Topping:

2 dl crème fraîche
2 tsk flytande honung
2 dl prästost riven lagrad
250 g grön sparris
4 msk olivolja
nymald peppar flingsalt
rucola

Gör så här

1
Gör pizzadegen enligt grundreceptet.

2
Topping: Blanda crème fraiche, honung och ost. Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skiva sparrisen tunt på längden.

3
Lägg bakstenen på grillgallret och lägg på locket. Stenen måste bli riktigt het innan degen läggs på.

4
Kavla ut degen till pizzor. Bred ostkrämen på pizzorna och fördela sparrisen över. Droppa på olja. Dra några varv med pepparkvarnen och salta lätt.

5
Lägg över pizzan på bakstenen. Pizzan måste bakas direkt för att fyllningen inte ska blöta upp degen.

6
Grilla pizzan under lock tills den är frasig och genombakad, ca 8 minuter. Strö på rucola.

Scroll to Top