Sparrispasta med lax

Du behöver 250 g grön sparris 2 st schalottenlökar 1 msk smör eller margarin 1 st vitlöksklyfta 3 dl vispgrädde 1 st grönsaksbuljongtärning 0.5 dl...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 dl dill
  • 1 krm strösocker
  • salt peppar
  • 400 g pasta t ex pappardelle
  • 200 g kallrökt lax

Servera med:

citronklyftor

Gör så här

1
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar och spara topparna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och sparrisbitarna (inte knopparna) i en kastrull med smör.

2
Tillsätt grädde, buljongtärning och vin och koka tills sparrisen är mjuk. Mixa såsen slät. Smaka av med dill, socker, salt och peppar.

3
Koka sparrisknopparna i saltat vatten, 2 minuter.

4
Lägg upp kokt pasta på ett fat och ringla såsen över. Lägg på lax och sparrisknoppar. Servera med citron.

Scroll to Top