Sparrispaj

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 500 g grön sparris 1 st gul lök 1 msk...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

500 g grön sparris
1 st gul lök
1 msk smör eller margarin
2 dl parmesanost riven

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Blanda mjöl och smöret i bitar till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en form, 25 cm i diameter. Nagga botten och låt stå i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet, 10 minuter.

2
Fyllning: Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten, 2 minuter. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg löken i pajskalet och lägg på sparrisen. Strö över parmesanost.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

Scroll to Top