Sparrisfrittata

Du behöver 100 g färsk babyspenat 1 st gul lök 200 g grön sparris 2 msk smör eller margarin 6 st ägg 3 msk vatten...

Du behöver

  • 100 g färsk babyspenat
  • 1 st gul lök
  • 200 g grön sparris
  • 2 msk smör eller margarin
  • 6 st ägg
  • 3 msk vatten
  • salt och peppar

Servera med:

rucola
parmesanost

Gör så här

1
Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka löken. Bryt bort och kasta nedersta delen på sparrisen och dela sparrisen i bitar.

2
Koka sparrisen i 3 minuter och låt rinna av. Fräs löken i en stekpanna med smör. Lägg i spenat och sparris.

3
Vispa upp äggen med vatten, salt och peppar och häll ner i stekpannan. Stek frittatan på medelvärme. Peta lätt så smeten rinner ner. Vänd med hjälp av en tallrik och stek ett par minuter på andra sidan. Servera med rucola och parmesanost.

Scroll to Top