RECEPT FRÅN HJ

Sparrisbruschetta med bacon och bönpuré

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kvist rosmarin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • 4.5 msk olivolja
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 4 st rejäla skivor bondbröd
  • 500 g grön sparris
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk cannellinibönor
  • nymald peppar
  • ruccola
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Repa bladen från rosmarinkvisten och stöt dem i en mortel tillsammans med en av vitlöksklyftorna och lite flingsalt. Tillsätt 3 msk olivolja och ställ åt sidan.

2

Rosta pinjenötterna i en torr panna. Rosta brödet mitt i ugnen.

3

Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Dela baconskivorna på längden. Vira en bit bacon runt varje sparrisstjälk. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen cirka 12 minuter.

4

Skölj bönorna och låt rinna av. Skiva de resterande två vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken sakta i resten av olivolja utan att den tar färg. Tillsätt bönorna och låt dem puttra med några minuter.

5

Mosa bönorna till ett grovt mos med gaffel. Smaka av med salt och peppar. Varmhåll purén. Om den tjocknar för mycket, späd med lite varmt vatten.

6

Bred bönpurén på brödet och lägg på sparris. Droppa över rosmarinoljan. Toppa med pinjenötter och lite ruccola.


Recept