Sparris med lax och parmesan

Du behöver 500 g grön sparris 8 skiva kallrökt lax 2 msk olivolja 1 msk pressad citron 2 msk pinjenötter parmesanost hyvlad dill Gör så...

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 8 skiva kallrökt lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk pinjenötter
  • parmesanost hyvlad
  • dill

Gör så här

1
Bryt av nedersta delen av sparrisen. Koka i saltat vatten ca 3 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

2
Dela laxskivorna och linda in en sparris i varje. Lägg på ett fat. Blanda olja och citronsaft, och ringla över.

3
Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning. Strö pinjenöt-ter, ost och dill över sparrisen.

Scroll to Top