Sparris med brynt smör

Du behöver 750 g grön sparris 50 g smör 1 dl hasselnötter 0.5 st citron saften salt och peppar Gör så här 1 Bryt av...

Du behöver

  • 750 g grön sparris
  • 50 g smör
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 st citron saften
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bryt av nedersta delen på sparrisen. Koka den i saltat vatten ca 5 minuter. Häll av vattnet och spola den kall. Låt den rinna av väl.

2
Rosta nötterna i torr stekpanna. Gnugga dem i en ren handduk så att skalet lossnar. Hacka nötterna grovt.

3
Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det dofta nötigt. Det tar en stund men passa noga. Smaksätt smöret med pressad citron, salt och peppar.

4
Lägg upp sparrisen på ett fat och strö över nötterna. Häll på smöret och servera direkt.

Scroll to Top