Spännande sötpotatispaj med chorizo

Du behöver Pajdeg: 6 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 100 g smör 2 dl mjölk Fyllning: 600 g sötpotatis 2 st vitlöksklyftor 1 st gul...

Du behöver

Pajdeg:

6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk

Fyllning:

600 g sötpotatis
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
2 msk olivolja
salt och peppar
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
3 st chorizokorvar
150 g fetaost
250 g kesella
4 st ägg
1 dl grädde valfri fetthalt
3 msk pumpakärnor

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form klädd med bakplåtspapper, 23×32 cm. Nagga degen och tryck fast folie runt kanten så den inte åker ner. Ställ formen kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

2

Fyllning: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och hacka vitlök och lök. Blanda med olja, salt, peppar och timjan. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 20 minuter. Låt svalna något.

3

Lägg sötpotatis och lök i det förgräddade pajskalet. Skiva korven och stek den i sitt eget fett i stekpanna. Lägg i pajskalet. Smula över fetaost.

4

Vispa samman kesella, ägg, grädde, salt och peppar och häll i pajskalet. Strö över pumpakärnor och grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.

Scroll to Top