Spagettigratäng

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st grön paprika 1 tsk curry 1 msk olivolja 1 dl vatten 1 msk kycklingfond 1 dl grädde...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 1 tsk curry
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl grädde valfri fetthalt
  • 2 tsk maizena redning
  • salt och peppar
  • 100 g fullkornsspagetti kokt
  • 0.5 st grillad kyckling
  • 0.5 dl riven ost

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, paprika och curry i en kastrull med olja.

2
Tillsätt vatten, fond, grädde och redning, och koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg spagettin i en smord ugnsfastform. Bena ur kycklingköttet och skär det i bitar, och lägg det i formen. Häll på såsen och strö över osten. Gratinera i 15 minuter.

Scroll to Top