RECEPT FRÅN HJ

Sötsur kinagryta

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st gula lökar
  • 3 st morötter
  • 2 st röda paprikor
  • 1 burk skivad ananas 565 gram
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl kinesisk soja
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl tomatpuré
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • ris

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta.

2

Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs lök, morötter och paprika i olja i 5 minuter. Lägg grönsakerna i grytan.

3

Koka ur stekpannan med ananasspad, socker, soja, vinäger, vatten och tomatpuré. Häll såsen och ananasen i bitar i grytan och koka upp. Småkoka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.


Kommentar:
Kinakrogar blev vanliga det här decenniet. Och vi började experimentera med nya smaker därhemma i köken.

Recept