RECEPT FRÅN HJ

Somrig paj med stenfrukter och lime

Av . Foto: Mette Ankarloo

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 2 st persikor
  • 2 st aprikoser
  • 1 tsk rivet limeskal

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Mixa smör, socker och vetemjöl. Strö ut halva smuldegen i botten på en liten ugnsfast form.

2

Kärna ur och klyfta frukterna. Fördela klyftorna över det första smuldegslagret och strö över limeskalet. Avsluta med resten av smuldegen.

3

Baka i cirka 20 minuter, tills ytan på pajen fått färg.

4

Servera gärna pajen lite ljummen, gärna med lime- och myntagrädden.


Kommentar:
Smulpajer är som godast nylagade, gärna lite ljumma, och ofta inte så lyckade att spara. Därför passar den här lilla läckerbiten extra bra när man inte är så många kring bordet.

Recept