Somrig laxgryta

Du behöver 600 g laxfilé skinnfri 1.5 tsk salt 2 krm vitpeppar 500 g blomkål 150 g morötter 6 st salladslökar 3 dl matlagningsgrädde 2...

Du behöver

  • 600 g laxfilé skinnfri
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 500 g blomkål
  • 150 g morötter
  • 6 st salladslökar
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 2.5 msk hummerfond

Garnera med:

150 g skalade räkor ca 400 g oskalad vikt
50 g sockerärter
dillkvistar

Servera med:

kokt potatis

Ugn:175°

Gör så här

1

Skär laxen i kuber som är ca 4 cm och lägg dem på ett fat. Strö över salt och peppar. Låt stå i 20 minuter.

2

Ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Skala och skiva morötterna. Skär salladslöken i sneda skivor. Spara lite av löken till garnering. Lägg grönsakerna i en ugnsform.

3

Vispa ihop grädde, majsstärkelse, vin och fond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Häll såsen över grönsakerna i formen. Tillaga mitt i ugnen, 10 minuter.

4

Lägg försiktigt ner laxkuberna i formen och tillaga i ugnen,
ca 10 minuter. Förväll sockerärterna. Garnera med resten av salladslöken, räkor, sockerärter och dill. Servera med kokt
potatis.

Scroll to Top