RECEPT FRÅN HJ

Somrig jordgubbscheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Botten:

  • 100 g smör
  • 225 g digestivekex
  • Fyllning:

  • 4 st gelatinblad
  • 350 g jordgubbar
  • 1.5 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • jordgubbar

Gör så här

1

Smält smöret. Krossa kexen i matberedare och rör i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt medan fyllningen görs.

2

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa jordgubbar och socker till ett mos. Klicka i färskost och mixa tills allt är blandat. Vispa grädden.

3

Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av jordgubbsmoset. Rör ner i resten av jordgubbsmoset.

4

Vänd i grädden och häll smeten i formen. Låt stå i frysen i minst 5 timmar. Ta fram formen 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar.


Recept