Somrig jordgubbscheesecake

Du behöver Botten: 100 g smör 225 g digestivekex Fyllning: 4 st gelatinblad 350 g jordgubbar 1.5 dl strösocker 200 g färskost 3 dl vispgrädde...

Du behöver

Botten:

100 g smör
225 g digestivekex

Fyllning:

4 st gelatinblad
350 g jordgubbar
1.5 dl strösocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde

Garnera med:

jordgubbar

Gör så här

1

Smält smöret. Krossa kexen i matberedare och rör i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen kallt medan fyllningen görs.

2

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa jordgubbar och socker till ett mos. Klicka i färskost och mixa tills allt är blandat. Vispa grädden.

3

Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull tillsammans med 1/2 dl av jordgubbsmoset. Rör ner i resten av jordgubbsmoset.

4

Vänd i grädden och häll smeten i formen. Låt stå i frysen i minst 5 timmar. Ta fram formen 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar.

Scroll to Top