Sommarfrestelser

Lättgjord dessert som både är saftig och lite knastrig.

Du behöver

  • 3 st persikor mogna
  • 3 dl vaniljkräm (pulver)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 st mandelbiskvier påse
  • 2 msk sherry
  • 0.5 l hallon
  • citronmeliss

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg persikorna i kokande vatten och låt dem ligga ca 30 sekunder. Tag upp dem och lägg dem i iskallt vatten. Skala persikorna, tag ur kärnorna och tärna fruktköttet.

2
Gör vaniljkrämen enligt förpackningens anvisningar. Vispa grädden och rör ner den i vaniljkrämen.

3
Krossa biskvierna. Lägg lite krossade mandelbiskvier i botten på 4 glas. Droppa över sherryn. Fördela persikor, hallon och vaniljkräm över. Avsluta med vaniljkräm och resten av de krossade mandelbiskvierna. Garnera med hallon och citronmeliss.


Kommentar:
Vill du göra det ännu enklare för dig kan du använda avrunna konserverade persikor till sommarfrestelserna.

Scroll to Top