RECEPT FRÅN HJ

Sommarens bästa grillsallad

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 4 st nektariner
  • 1 st gurka
  • 100 g sockerärter
  • 50 g rucola
  • Dressing:

  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 msk pressad citron
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk hackad mynta
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • salt

Gör så här

1

Börja med dressingen: Stöt rosépepparkornen lätt. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

2

Ansa och dela jordgubbarna. Kärna ur och klyfta nektarinerna. Skala gurkan, skär den på längden och skrapa ur kärnorna. Skiva gurkan. Strimla sockerärterna grovt på längden.

3

Lägg grönsaker och frukt i en skål. Häll dressingen över vid servering och blanda försiktigt runt. Servera direkt.


Kommentar:
Den här salladen passar till det mesta, till exempel fläskkarre, korv, kyckling, lax och halloumi. Både grönsaker, frukt och dressing kan förberedas i god tid, men vänta med att blanda ihop ingredienserna till det är dags att servera så att salladen håller sig krispig och fräsch.

Recept