Sockerbullar

Du behöver 25 g jäst 40 g smör 2.5 dl mjölk 0.5 msk fiberhusk 0.5 dl strösocker 1 krm salt 3.5 dl finmix Semper Vaniljkräm:...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 40 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 msk fiberhusk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 3.5 dl finmix Semper

Vaniljkräm:

2 dl mjölk
2 msk strösocker
2 msk majsstärkelse Maizena
2 st äggulor
1.5 tsk vaniljsocker

Pensling:

smält smör
strösocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och låt det svälla i degspadet, 10 minuter.

2
Tillsätt socker, salt och finmix och arbeta degen väl, gärna i maskin i 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Vaniljkräm. Vispa ihop mjölk, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna. Rör i vaniljsocker.

4
Ta upp degen och rulla ut till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i bullformar.

5
Spritsa eller klicka i vaniljkräm mitt i bullarna. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.

6
Grädda strax under mitten i ugnen, ca 10 minuter.

7
Pensling: Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker.

Scroll to Top