Snabbmarinerad lax

Du behöver 500 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn 1.5 msk flingsalt 1.5 msk socker nymald peppar 0.5 dl hackad dill 0.5...

Du behöver

  • 500 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 1.5 msk flingsalt
  • 1.5 msk socker
  • nymald peppar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl spenat hackad
  • 0.75 dl olivolja
  • 0.5 dl prästost hyvlad

Gör så här

1
Skiva laxen tunt, gärna innan den tinat helt. Lägg ut laxen i ett lager på ett stort fat.

2
Blanda salt och socker och strö över laxen. Peppra på laxen och låt dra i 15 minuter.

3
Mixa dill, spenat och olivolja till en slät olja. Ringla över laxen och strö över ost.

Scroll to Top