Snabbgjorda bärrutor

Enklare än så här blir det inte! På sommaren kan man njuta av färska bär, men under resten av året går det lika bra med frysta.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 5 dl bär t ex hallon, blåbär eller vinbär
  • 50 g mandelspån

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa i sockret och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och vaniljsocker, och vispa till en slät smet.

2
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30×40 cm. Strö över bär och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 30–35 min.

3
Dra kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg den på ett galler. Låt svalna under långpannan och skär sedan i rutor.

Scroll to Top