RECEPT FRÅN HJ

Snabbgjorda bärrutor

Enklare än så här blir det inte! På sommaren kan man njuta av färska bär, men under resten av året går det lika bra med frysta.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 5 dl bär t ex hallon, blåbär eller vinbär
  • 50 g mandelspån
  • Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa i sockret och äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och vaniljsocker, och vispa till en slät smet.
2
Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Strö över bär och mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 30–35 min.
3
Dra kakan ur pannan med hjälp av pappret och lägg den på ett galler. Låt svalna under långpannan och skär sedan i rutor.

Recept