Snabb och dekorativ jordgubbskaka

Du behöver 4 st ägg 4 dl strösocker 100 g smör 1 dl kokosflingor 5.5 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 dl...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 dl kokosflingor
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 225 g frysta jordgubbar

Garnera med: vispgrädde, jordgubbar, godisägg

Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Smält smöret. Blanda kokos, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med smält smör och mjölk. 

2

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Dela de frysta jordgubbarna i bitar och fördela över smeten. Grädda i 25 minuter.

3

Låt kakan svalna och skär i rutor. Garnera med vispad grädde, jordgubbar och godisägg.

Scroll to Top