Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st purjolök
- 125 g champinjoner
- 300 g kassler eller skivspill av rökt skinka
- 1 msk olivolja
- 1 st tomater förpackning finkrossade med basilika
- 1 msk ketchup
- salt och peppar
- 4 dl ostsÄs eller liknande
- 250 g lasagneplattor fÀrska
- 2 dl ost riven lagrad
Servera med:
solrosskott
cocktailtomater
Ugn: 225°
Gör sÄ hÀr
1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, skölj och skiva purjolöken. Ansa och skiva champinjonerna i skivor. Mixa kassler eller skivspill i matberedaren sÄ att den blir finhackad.
2
FrÀs lök, vitlök, purjolök och svampen i en stekpanna med olja i ca 5 minuter. TillsÀtt kassler, finkrossade tomater, ketchup och smaka av med salt och peppar. LÄt sÄsen sjuda i 3 minuter. Ta stekpannan frÄn plattan och rör ner ostsÄsen.
3
Varva sÄs och lasagneplattor i en lagom stor form för lasagneplattorna. Avsluta med sÄs och strö över riven ost. GrÀdda lasagnen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med solrosskott och smÄ tomathalvor.