RECEPT FRÅN HJ

Smulpaj med rabarber

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 600 g rabarber
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk potatismjöl
  • Smuldeg:

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk mandelspån
  • Servera med:

  • vaniljsås eller glass
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skala eventuellt rabarbern och skär den i 2 cm bitar. Blanda rabarbern med socker, kanel och potatismjöl och lägg i en form.

2

Smält smöret i en kastrull. Blanda i mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Smula degen över rabarbern. Strö på mandelspån och grädda i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.


Recept