Smörstekt svartkål med mandel, aprikoser och salami

Du behöver 200 g svartkål färsk 200 g skogschampinjoner smör att steka i 50 g mandel 70 g aprikoser torkade 90 g salami 2 msk...

Du behöver

  • 200 g svartkål färsk
  • 200 g skogschampinjoner
  • smör att steka i
  • 50 g mandel
  • 70 g aprikoser torkade
  • 90 g salami
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • salt och peppar

Dekorera med

blandpersilja färsk

Gör så här

1

Strimla kålen och skiva svampen. Fräs i smör, i en stor stekpanna eller i två separata.

2

Lägg upp på ett salladsfat. Rosta mandeln i en torr stekpanna och strimla aprikoserna. Skär också salamin i skivor.

3

Strö över mandel, aprikoser och salami. Skaka ihop olivolja, vinäger och salt och peppar i en liten burk och ringla över salladen. Dekorera med bladpersilja.


Kommentar:
Svartkålen har fått ett uppsving under senare år. Vackert mörkgrön passar den att kokas lätt eller som här fräsas i smör.

Scroll to Top