Du behöver
- 200 g svartkål färsk
- 200 g skogschampinjoner
- smör att steka i
- 50 g mandel
- 70 g aprikoser torkade
- 90 g salami
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vit balsamvinäger
- salt och peppar
Dekorera med
blandpersilja färsk
Gör så här
1
Strimla kålen och skiva svampen. Fräs i smör, i en stor stekpanna eller i två separata.
2
Lägg upp på ett salladsfat. Rosta mandeln i en torr stekpanna och strimla aprikoserna. Skär också salamin i skivor.
3
Strö över mandel, aprikoser och salami. Skaka ihop olivolja, vinäger och salt och peppar i en liten burk och ringla över salladen. Dekorera med bladpersilja.
Svartkålen har fått ett uppsving under senare år. Vackert mörkgrön passar den att kokas lätt eller som här fräsas i smör.