Smörgåstårta till far

Du behöver Fyllning 1: 150 g skinka rökt 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 dl hackad persilja salt peppar Fyllning 2: 0.5 st kyckling...

Du behöver

Fyllning 1:

150 g skinka rökt
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl hackad persilja
salt peppar

Fyllning 2:

0.5 st kyckling grillad
1 dl bostongurka gurkmix
1.5 dl crème fraîche

Garnera med:

2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
2 msk pepparrot riven från tub
1 st gurka
salladsblad

Topping:

15 skiva skinka rökt
15 skiva rostbiff
200 g brieost
1 st kiwi
10 st jordgubbar
10 st körsbärstomater
10 st vindruvor
3 msk lök rostad
persilja

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna. Lägg ut nio stycken bredvid varandra på ett fat, tre i bredd och tre på längden.

2
Fyllning 1: Finhacka skinkan och blanda den med gräddfil, majonnäs och persilja. Smaka av med salt och peppar och bred på brödskivorna.

3
Fyllning 2: Rensa kycklingköttet från skinn och ben och finhacka kycklingen. Blanda kyckling, gurkmix och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Lägg på brödskivor och bred på fyllningen. Avsluta med brödskivor.

4
Garnering och topping: Rör ihop majonnäs, gräddfil och pepparrot och bred runt om och ovanpå tårtan. Garnera kanten med skivad gurka. Toppa med skinka, rostbiff och skivad brieost. Garnera med kiwi, jordgubbar, delade tomater, vindruvor, rostad lök och persilja.

Scroll to Top