Smörgåstårta med rökt skinka och lax

Får vi fresta med en smarrig smörgåstårta? Den här fyller vi med skinka, lax och räkor!

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • bordsmargarin

Lager 1:

0.5 dl crème fraîche
3 dl ost smakrik, riven
0.5 tsk örtsalt
100 g skinka rökt
2 st tomater

Lager 2:

1 dl keso
2 msk hovmästarsås
150 g kallrökt lax

Garnera med:

2.5 dl vispgrädde
4 msk ketchup
1 dl hackad dill
salt peppar
salladsblad
5 st körsbärstomater
10 cm gurka
200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
4 st hårdkokta ägg
dill
citron
10 st oliver pimentofyllda

Gör så här

1

Bred margarin på brödskivorna och kantskär dem. Lägg tre brödskivor bredvid varandra på ett fat eller skärbräda.

2

Lager 1: Blanda crème fraiche, ost och örtsalt, och bred över brödskivorna. Lägg på strimlad skinka och skivade tomater. Lägg på ett lager bröd i motsatt riktning.

3

Lager 2: Mosa samman keso och hovmästarsås. Rör i finhackad lax och bred över bröden. Lägg på de sista brödskivorna i samma riktning som det första lagret.

4

Vispa grädden och blanda med ketchup och dill. Smaka av med salt och peppar. Bred runt om och på tårtan. Tryck fast salladsblad på sidorna och garnera med hackade tomater, tunt skivad gurka, räkor, skivade ägg, dill, citronskivor och oliver. Låt tårtan stå och dra ett par timmar innan servering.

Scroll to Top