Smörgåstårta i vårlig skrud

Inspirerade av vårens spirande och skira grönska bjuder vi på en vårlig smörgåstårta med ärtskott, solrosskott, rädisor, gurka, dill och sparris?

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd

Laxfyllning:

gurka
2 st hårdkokta ägg
200 g kallrökt lax
1.5 dl crème fraîche
125 g färskost
salt peppar

Räkfyllning:

500 g räkor med skal
sockerärter ca 60 g
2 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt peppar

Garnera med:

250 g grön sparris
500 g räkor med skal
2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 st citron gärna ekologisk
salt peppar
100 g ärtskott
100 g solrosskott
0.5 st citron
dill
1 st rädisor knippe

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna runt om. Skär dem så att de blir ca 22 cm långa. Lägg tre skivor bredvid varandra till en kvadrat på ett fat.

2
Laxfyllning: Kärna ur och tärna gurkan. Skala och tärna äggen. Hacka laxen. Vispa crème fraichen tjock och blanda med färskosten. Salta och peppra. Bred fyllningen på brödskivorna. Täck med tre brödskivor som läggs tvärs över fyllningen och det första lagret av bröd.

3
Räkfyllning: Skala och hacka räkorna. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten, 2 minuter. Spola dem i kallt vatten. Strimla sockerärterna. Vispa crème fraichen tjock och blanda med ma-jonnäs, räkor, sockerärter och dill. Salt och peppra. Bred fyllningen på brödskivorna. Täck med resterande brödskivor, som läggs tvärs över fyllningen och det föregående lagret av bröd.

4
Garnering: Förväll sparrisen i lättsaltat vatten, 2 minuter. Spola i kallt vatten. Skala räkorna. Vispa grädden tjock och blanda med färskosten. Skölj citronen noga och riv skalet. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Bred grädden runt hela tårtan. Tryck fast ärtskott runt kanterna. Garnera tårtan med solrosskott, sparrisknoppar, citronskivor i fjärdedelar, skalade räkor och dill. Skölj, ansa och dela rädisorna och lägg runt om på fatet.

Scroll to Top