RECEPT FRÅN HJ

Smördegspajer med lax och pepparrot

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • Fyllning:

  • 100 g kallrökt lax
  • 1.5 dl gröna ärter
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 dl hackad dill
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 st ägg
  • 2 msk riven pepparrot
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • crème fraîche
  • kallrökt lax
  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen och skär i 12 lika stora rutor. Lägg dem i formar och pensla med uppvispat ägg.

2

Strimla laxen och fördela den i formarna. Lägg sedan i ärter, riven ost och den hackade dillen. 

3

Vispa ihop crème fraiche, ägg, pepparrot, salt och peppar. Häll i formarna. 

4

Grädda i ca 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med crème fraiche, lax och dill.


Kommentar:
Receptet ger 12 stycken minipajer.

Recept