Du behöver
Pajdeg:
3.33 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk strösocker
äggula
vaniljkräm
kallt vatten eventuellt
Garnering
100 g mörk choklad
300 g jordgubbar
2 dl vinbärsgelé eller äppelgelé
Ugn: 200°
Gör så här
Smula smöret i mjölet och tillsätt socker. Arbeta ihop till en deg med äggula och eventuellt lite vatten. Låt degen vila i plast-folie i kyl i 30 minuter. Kavla ut degen och lägg den i 4–6 små smorda tartelettformar. Använd gärna formar med löstagbar botten. Grädda i 20 minuter tills de är spröda och fått fin färg. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla bottnarna på insidan med chokladen. Låt chokladen stelna, ställ dem eventuellt i kylen så går det snabbt. Fördela vaniljkrämen i formarna. Lägg på delade jordgubbar. Smält gelén i en gryta eller i mikron
och skeda över jordgubbarna. Låt gelén stelna.
Lyxiga portionspajer med len vaniljkräm.