RECEPT FRÅN HJ

Små grönsakspajer

Foto: Karin Mönefors

Okänd
20 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:

  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st stjälkar selleri
  • 1 st morot
  • 0.25 st squash grön
  • 1 msk smör
  • Äggstanning:

  • 2 st ägg
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd. Dela längden i tjugo bitar. Tryck ut degen i formarna.
2
Fyllning: Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor. Fräs grönsakshacket i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Fördela i pajskalen.
3
Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Skeda över fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt pajerna kallna på galler. Förvara svalt i en plastlåda.

Recept