Små grönsakspajer

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 0.5 st purjolök 0.5 st röd paprika 2 st stjälkar selleri 1...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

0.5 st purjolök
0.5 st röd paprika
2 st stjälkar selleri
1 st morot
0.25 st squash grön
1 msk smör

Äggstanning:

2 st ägg
1 dl grädde
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, smör och vatten, i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp degen på en mjölad skärbräda och rulla ut den till en längd. Dela längden i tjugo bitar. Tryck ut degen i formarna.

2
Fyllning: Lägg purjolök, paprika, selleri, skalad morot, urkärnad squash i skålen till matberedaren med kniven monterad och mixa till smulor. Fräs grönsakshacket i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in. Fördela i pajskalen.

3
Vispa samman ägg och grädde i en skål. Salta och peppra. Skeda över fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt pajerna kallna på galler. Förvara svalt i en plastlåda.

Scroll to Top