Skinkfrittata med morotssallad

Du behöver 1 st lök liten gul 2 st stjälkar selleri 4 st potatis kokta 150 g skinka rökt 0.5 st röd paprika spara hälften...

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 2 st stjälkar selleri
  • 4 st potatis kokta
  • 150 g skinka rökt
  • 0.5 st röd paprika spara hälften till garnering
  • 0.5 st paprika spara hälften till garnering
  • 1 msk matfett
  • 4 st ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 1 dl riven ost

Garnera med:

paprika röd och gul

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skiva sellerin tunt. Tärna potatis och skinka. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök, selleri, potatis, skinka och hälften av paprikan i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Använd en stekpanna som tål ugnsvärme.

2
Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra. Häll äggsmeten i stekpannan och stek i 2 minuter. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen i ca 5 minuter. Garnera med paprika.

3
Morotssallad:
Skala och skiva 2 morötter. Koka morötterna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet. Blanda 2 tsk äppelcidervinäger, 1 msk majsolja, 1 tsk honung, 1/2 tsk hackad färsk dragon eller 1 msk hackad persilja, salt och peppar i en skål. Vänd ner morotsskivorna i dressingen.

Scroll to Top