RECEPT FRÅN HJ

Skaldjursplatå med två såser

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • havskräftor
  • 500 g räkor
  • 2 st krabbor delade
  • Rhode Islandsås:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk torr sherry
  • salt och peppar
  • Citronsås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st citron
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • baguette

Gör så här

1

Rhode Islandsås: Blanda majonnäs med vispad grädde och chilisås i en skål. Smaka av med torr sherry eller konjak (kan uteslutas), salt och peppar. Lägg över i en plastburk med lock.

2

Citronsås: Blanda majonnäs med gräddfil, rivet citronskal och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en plastburk med lock.

3

Lägg upp kräftor, räkor och krabba/ krabbklor i en låda med is. Servera med såser och baguette.


Kommentar:
Färska kokta skaldjur är en delikatess och behöver bara en eller två goda såser att servera till.

Recept