Du behöver
- havskräftor
- 500 g räkor
- 2 st krabbor delade
Rhode Islandsås:
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 msk torr sherry
salt och peppar
Citronsås:
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 st citron
1 tsk flytande honung
salt och peppar
Servera med:
baguette
Gör så här
Rhode Islandsås: Blanda majonnäs med vispad grädde och chilisås i en skål. Smaka av med torr sherry eller konjak (kan uteslutas), salt och peppar. Lägg över i en plastburk med lock.
Citronsås: Blanda majonnäs med gräddfil, rivet citronskal och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i en plastburk med lock.
Lägg upp kräftor, räkor och krabba/ krabbklor i en låda med is. Servera med såser och baguette.
Färska kokta skaldjur är en delikatess och behöver bara en eller två goda såser att servera till.