Skaldjurslasagne

Du behöver 700 g räkor med skal ca 300 g skalade 170 g kräftstjärtar 1 dl hackad dill 2 dl ärter 12 st lasagneplattor 2...

Du behöver

  • 700 g räkor med skal ca 300 g skalade
  • 170 g kräftstjärtar
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl ärter
  • 12 st lasagneplattor
  • 2 st bollar mozzarellaost

Sås:

3 st schalottenlökar
1 st grön paprika
1 st röd chilipeppar
2 msk tomatpuré
2 msk smör
1 dl vitt vin
3 msk hummerfond
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
3 msk maizena redning
salt peppar

Garnera med:

räkor
dill

Servera med:

sallad
citron

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala räkorna. Blanda, räkor, kräftstjärtar, dill och ärter.

2
Sås: Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan och chilin fint. Fräs lök, paprika, chili och tomatpuré utan att det får färg i en kastrull med smör. Späd med vin och låt det koka in. Tillsätt fond, grädde, mjölk och redning, och koka såsen ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Smörj en ugnsform och häll lite av såsen i formen. Varva lasagneplattor, skaldjursblandning och sås i formen. Avsluta med sås. Riv mozzarellan i bitar och lägg ovanpå. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, ca 40 minuter. Servera med sallad och citron.

Scroll to Top