RECEPT FRÅN HJ

Skaldjurskakor med limesås

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
5 portioner

Du behöver

  • 200 g vit fisk
  • 240 g krabbklokött
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 0.5 st lime
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl panko
  • 0.5 dl rapsolja
  • Limesås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 st lime
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • limeklyftor
  • Garnera med:

  • krondill

Gör så här

1

Lägg fisk och skaldjurskött i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa med salt och tryck på pulsknappen ett par gånger. Tillsätt grädde, ägg, limeskal och krydda med salt och vitpeppar. Kör till en jämn färs.

2

Forma färsen till små bollar med fuktade händer och rulla dem i panko. Platta till dem något och lägg dem på smörpapper.

3

Stek kakorna knapriga i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida. Låt dem kallna. Förvara i kylväska och lägg i plastburk till utflykten. Ta upp och lägg på fat med limeklyftor. Garnera med krondill eller koriander.

4

Limesås: Blanda gräddfil med majonnäs, worcestershiresås och limeskal. Smaksätt med salt och peppar. Dippa kakorna i såsen.


Kommentar:
Dessa läckra små skaldjurskakor görs hemma och tas med.

Recept