Skaldjurskakor med limesås

Du behöver 200 g vit fisk 240 g krabbklokött 1 burk kräftstjärtar i lag 1 dl vispgrädde 1 st ägg 0.5 st lime 0.5 tsk...

Du behöver

  • 200 g vit fisk
  • 240 g krabbklokött
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 0.5 st lime
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl panko
  • 0.5 dl rapsolja

Limesås:

2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 tsk worcestershiresås
1 st lime
salt och peppar

Servera med:

limeklyftor

Garnera med:

krondill

Gör så här

1

Lägg fisk och skaldjurskött i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa med salt och tryck på pulsknappen ett par gånger. Tillsätt grädde, ägg, limeskal och krydda med salt och vitpeppar. Kör till en jämn färs.

2

Forma färsen till små bollar med fuktade händer och rulla dem i panko. Platta till dem något och lägg dem på smörpapper.

3

Stek kakorna knapriga i en stekpanna med olja, ca 2 minuter per sida. Låt dem kallna. Förvara i kylväska och lägg i plastburk till utflykten. Ta upp och lägg på fat med limeklyftor. Garnera med krondill eller koriander.

4

Limesås: Blanda gräddfil med majonnäs, worcestershiresås och limeskal. Smaksätt med salt och peppar. Dippa kakorna i såsen.


Kommentar:
Dessa läckra små skaldjurskakor görs hemma och tas med.

Scroll to Top