Skagentårta med löjrom

Du behöver 9 skiva landgångsbröd Fyllning: 1 kg räkor med skal 3 st ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 2 msk pepparrot färskriven...

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd

Fyllning:

1 kg räkor med skal
3 st ägg
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 msk pepparrot färskriven
1 st citron rivet skal
1 dl hackad dill
1 krm cayennepeppar
salt

Garneringskräm:

2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs

Garnera med:

dill
gräslök
600 g räkor med skal
ägg
75 g löjrom eller stenbitsrom
citron

Gör så här

1

Kantskär bröden och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med hjälp av en form eller tallrik, 22–24 centimeter i diameter.

2

Fyllning: Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och hacka räkor och ägg. Blanda räkor, ägg, majonnäs, crème fraiche, färskriven pepparrot, rivet citronskal, dill och cayennepeppar. Smaka av med salt.

3

Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred på resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.

4

Garneringskräm: Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck kanterna med hackad dill och gräslök. Garnera med räkor, hårdkokta ägg, löjrom, citronklyftor och dillkvistar.


Kommentar:
En variant av den älskade Skagenröran blir en härlig fyllning i den här lyxiga tårtan.
Receptet är beräknat till 8-10 bitar.
Scroll to Top