RECEPT FRÅN HJ

Skagentårta med löjrom

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
9 bitar

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd
  • Fyllning:

  • 1 kg räkor med skal
  • 3 st ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 dl hackad dill
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • Garneringskräm:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • Garnera med:

  • dill
  • gräslök
  • 600 g räkor med skal
  • ägg
  • 75 g löjrom eller stenbitsrom
  • citron

Gör så här

1

Kantskär bröden och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med hjälp av en form eller tallrik, 22–24 centimeter i diameter.

2

Fyllning: Hårdkoka äggen. Låt svalna. Skala och hacka räkor och ägg. Blanda räkor, ägg, majonnäs, crème fraiche, färskriven pepparrot, rivet citronskal, dill och cayennepeppar. Smaka av med salt.

3

Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd. Bred på resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.

4

Garneringskräm: Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck kanterna med hackad dill och gräslök. Garnera med räkor, hårdkokta ägg, löjrom, citronklyftor och dillkvistar.


Kommentar:
En variant av den älskade Skagenröran blir en härlig fyllning i den här lyxiga tårtan. Receptet är beräknat till 8-10 bitar.

Recept