Silltårta

Du behöver 250 g kavring 75 g smör Fyllning: 4 st gelatinblad 2 st burk hela matjesfil 250 g avrunnen vikt 0.5 st rödlök 3...

Du behöver

  • 250 g kavring
  • 75 g smör

Fyllning:

4 st gelatinblad
2 st burk hela matjesfil 250 g avrunnen vikt
0.5 st rödlök
3 dl gräddfil
250 g kesella 10%
1 dl hackad dill

Garnering:

10 st rädisor
2 msk hackad gräslök

Gör så här

1
Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i 30 minuter.

2
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Låt sillen rinna av väl och hacka den fint, spara spadet.

3
Skala och hacka löken fint. Blanda den med gräddfil, kesella, sill och dill. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme.

4
Rör ner i sillröran. Smaka av med sillspad och häll i formen. Låt stå kallt i 4 timmar.

5
Ta bort formen och garnera tårtan med skivade rädisor och gräslök.

Scroll to Top