Sesampanerad fiskfilé med skaldjurssås

Du behöver 2 st vit fiskfilé t ex torsk, kolja, sik eller gös, ca 300 g 1 dl sesamfrön 0.5 dl ströbröd salt vitpeppar 2...

Du behöver

  • 2 st vit fiskfilé t ex torsk, kolja, sik eller gös, ca 300 g
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt vitpeppar
  • 2 msk matfett

Skaldjurssås:

1 dl skalade räkor
0.5 dl kräftstjärtar
1.5 dl lätt crème fraiche
1 msk hummerfond
salt och peppar

Servera med:

limeklyfta
potatis kokt
grönsallad

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av på hushållspapper. Blanda sesamfrön och ströbröd på en tallrik.

2
Salta och peppra fisken och vänd i blandningen. Låt torka en stund på smörpapper.

3
Stek fisken i en stekpanna på medelvärme med matfett, ca 3 minuter per sida.

4
Hacka räkor och kräftstjärtar grovt och blanda med crème fraiche och fond i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, limeklyfta, potatis och grönsallad.

Scroll to Top