RECEPT FRÅN HJ

Sesamkyckling med couscoussallad

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Couscoussallad:

  • 2 deciliter hönsbuljong av tärning
  • 1 deciliter couscous fullkorn
  • 1 deciliter ajvar relish
  • 50 gram haricots verts
  • 0.5 stycken grön paprika
  • 0.25 stycken röd lök
  • salt och peppar
  • Sesamkyckling:

  • 2 stycken kycklingfiléer
  • 1 matsked matfett
  • salt och peppar
  • Chili explosion
  • sesamfrön

Gör så här

1

Couscoussallad: Koka upp buljongen i en kastrull. Rör ner couscousgrynen och låt stå i 5 minuter. Rör ner ajvar relish. Koka haricots verts i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Skär dem i små bitar. Tärna paprikan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda ner haricots verts, paprika och lök i couscousen. Smaka av med salt och peppar.

2

Sesamkyckling: Dela kycklingfiléerna på längden till 4 platta skivor. Salta och krydda med peppar och chili explosion. Stek kycklingen i en stekpanna med matfett, ca 5 minuter per sida. Ta upp kycklingen och kontrollera att den är genomstekt. Strimla kycklingen och strö över sesamfrö. Servera med couscoussalladen.


Recept