Senapsmarinerad kyckling med potatissallad

Du behöver 500 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin salt och peppar 9 st rädisor 2 msk gräslök Marinad: 2 msk fransk senap 0.75...

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 9 st rädisor
  • 2 msk gräslök

Marinad:

2 msk fransk senap
0.75 dl rapsolja
2 msk vatten
2 msk gräslök
2 msk kapris

Potatissallad:

500 g delikatesspotatis
1 st paprika gul
150 g körsbärstomater
35 g blandad sallad
1 dl bladpersilja hela blad
2 tsk honung
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl olivolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Bryn kycklingen runt om i stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillaga klart i ugnen, ca 15 minuter, tills köttsaften är ofärgad. Låt svalna i 10 minuter.

2
Marinad: Lägg senapen i en skål. Tillsätt i oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt vatten, gräslök och kapris och rör om.

3
Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Ringla marinaden över och strö på delade rädisor och gräslök.

4
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Låt svalna. Kärna ur paprikan. Skär potatis och paprika i bitar. Dela tomaterna på mitten. Blanda potatis, paprika, tomater, sallad och persilja i en skål. Vispa ihop honung, vinäger, olja, salt och peppar och blanda med salladen.

Scroll to Top