RECEPT FRÅN HJ

Senapsgriljerad rotselleri

Genom att baka rotsellerin under längre tid på låg temperatur får den en mild och god smak. Som tillbehör till sellerin passar en salt ostkräm, söt torkad frukt, nötter och friska äpplen utmärkt – det är helt enkelt smaker som gifter sig med varandra.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1.5 kilon rotselleri
  • 1 matsked rapsolja
  • 0.5 teskedar salt
  • Griljera med:

  • 2 matskedar dijonsenap
  • 1 matsked ljus sirap
  • 1 styck äggula
  • 0.5 matskedar potatismjöl
  • 1 deciliter hackad persilja
  • 1.5 matskedar ströbröd
  • kryddnejlikor
  • Ugn: 175°/225°

Gör så här

1

Skär bort skalet på sellerin med kniv. Lägg sellerin i en ugnsform. Gnid och gnid in den med olja och salt. Tillaga mitt i ugnen på 175º tills sellerin är mjuk helt igenom, ca 2 timmar. Känn med en provsticka. Höj ugnstemperaturen till 225º.

2

Griljering: Blanda senap, sirap, äggula, potatismjöl och persilja. Häll eller bred blandningen över sellerin. Strö på ströbröd och stick in nejlikor. Griljera i övre delen av ugnen tills ytan har fin färg, ca 10 minuter.



Recept