Selleribiff med champinjonsås och bulgur- och broccolisal-lad

Du behöver 1 st rotselleri stor 1 st ägg 2 dl ströbröd salt och peppar 2 msk matfett Champinjonsås: 100 g champinjoner 1 msk matfett...

Du behöver

  • 1 st rotselleri stor
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 2 msk matfett

Champinjonsås:

100 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl mjölk
salt, peppar, soja

Bulgur- och broccolisallad:

2 dl vatten
1 dl bulgur grov
125 g broccoli färsk
1 st salladslök
1 dl gröna ärter
salt och peppar
6 st cocktailtomater

Gör så här

1
Skär rotsellerin i 4 skivor som är ca 1 1/2 cm tjocka. Skala skivorna runt om med skalkniv. Förväll rotsellerin i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Ta upp rotsellerin och spola av den i kallt vatten. Vänd rotselleriskivorna i först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Lägg skivorna på ett smörpapper. Stek dem i en stekpanna med matfett ca 2 minuter per sida, så att de får fin färg.

2
Champinjonsås: Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med matfett tills vätskan är klar. Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och soja.

3
Bulgur- och broccolisallad: Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i bulgurgrynen. Låt sjuda enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och skär broccolin i bitar. Mixa broccolin i matberedaren med kniven monterad och lägg ner broccolin i bulgurkoket de sista 2 minuterna. Rör om. Skiva salladslöken och rör ner i bulgurn tillsammans med gröna ärter. Smaka av med salt och peppar. Klyfta tomaterna och blanda ner i salladen. Servera rotselleribiffarna med sås och bulgur- och broccolisallad.

Scroll to Top