Schackrutor med pepparkaka

Du behöver 150 g smör 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 st äggula 1.5 tsk kanel 1 tsk ingefära 1 tsk mald kardemumma 0.5...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • 1.5 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 0.5 tsk nejlika

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda kallt smör, mjöl och florsocker till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i två bitar och arbeta in kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i den ena degbiten. Rulla varje degbit till två längder som är ca 50 cm långa.

3

Lägg en pepparkakslängd bredvid en ljus deg och sedan en pepparkaksdeg ovanpå den ljusa degen och en ljus deg ovanpå pepparkaksdegen.

4

Tryck ihop längderna lätt och låt dem ligga i frysen i 30 minuter. Skär dem i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top