RECEPT FRÅN HJ

Schackrutor med pepparkaka

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 150 gram smör
  • 4 deciliter vetemjöl
  • 0.5 deciliter florsocker
  • 1 styck äggula
  • 1.5 teskedar kanel
  • 1 tesked ingefära
  • 1 tesked mald kardemumma
  • 0.5 teskedar nejlika
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda kallt smör, mjöl och florsocker till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i två bitar och arbeta in kanel, ingefära, kardemumma och nejlika i den ena degbiten. Rulla varje degbit till två längder som är ca 50 cm långa.

3

Lägg en pepparkakslängd bredvid en ljus deg och sedan en pepparkaksdeg ovanpå den ljusa degen och en ljus deg ovanpå pepparkaksdegen.

4

Tryck ihop längderna lätt och låt dem ligga i frysen i 30 minuter. Skär dem i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.


Recept