Du behöver
- 6 st äggvitor ca 2 dl
- 4 dl strösocker
- 150 g hasselnötter
- 0.5 dl majsstärkelse Maizena
- 0.5 dl marsanpulver för kokning
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 st persikor konserverade i burk, 400 g
Garnering:
0.5 dl florsocker
50 g mörk choklad 70%
50 g hasselnötter
Ugn: 175º
Det här behövs till ca 14 bakelser:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till skum. Häll i sockret medan du vispar. Vispa till en fast marängsmet. Mal nötterna och blanda med majsstärkelsen och marsànpulvret. Vänd ner nötblandningen i marängsmeten med en slickepott.
2
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut långa ränder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt svalna. Vänd därefter upp bottnen på ett annat papper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
3
Bred på vispad grädde och persikor i bitar. Låt fyllningen ligga i 5 minuter på kakan så går det lättare att rulla ihop den. Rulla ihop på längden till en tjock rulltårta.
4
Sikta florsockret lätt över stubben. Rosta och hacka nötterna. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och ringla över stubben i ett oregelbundet mönster med en tesked. Strö på nötterna. Dela i portionsbakelser när chokladen stelnat.