Saras smarriga bakelser

Du behöver 6 st äggvitor ca 2 dl 4 dl strösocker 150 g hasselnötter 0.5 dl majsstärkelse Maizena 0.5 dl marsanpulver för kokning Fyllning: 3...

Du behöver

  • 6 st äggvitor ca 2 dl
  • 4 dl strösocker
  • 150 g hasselnötter
  • 0.5 dl majsstärkelse Maizena
  • 0.5 dl marsanpulver för kokning

Fyllning:

3 dl vispgrädde
1 st persikor konserverade i burk, 400 g

Garnering:

0.5 dl florsocker
50 g mörk choklad 70%
50 g hasselnötter

Ugn: 175º

Det här behövs till ca 14 bakelser:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till skum. Häll i sockret medan du vispar. Vispa till en fast marängsmet. Mal nötterna och blanda med majsstärkelsen och marsànpulvret. Vänd ner nötblandningen i marängsmeten med en slickepott.

2
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut långa ränder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt svalna. Vänd därefter upp bottnen på ett annat papper. Dra försiktigt bort bakplåtspapperet.

3
Bred på vispad grädde och persikor i bitar. Låt fyllningen ligga i 5 minuter på kakan så går det lättare att rulla ihop den. Rulla ihop på längden till en tjock rulltårta.

4
Sikta florsockret lätt över stubben. Rosta och hacka nötterna. Smält chokladen i mikron eller i vattenbad och ringla över stubben i ett oregelbundet mönster med en tesked. Strö på nötterna. Dela i portionsbakelser när chokladen stelnat.

Scroll to Top