RECEPT FRÅN HJ

Salsiccia med potatissallad puttanesca

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st salsicciakorvar
  • Potatissallad:

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 6 st sardellfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft pressad
  • 2 msk repade timjanblad färska
  • 4 msk kapris
  • 1.5 dl svarta oliver
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 250 g cocktailtomater

Gör så här

1

Potatissallad: Tvätta och koka potatisen. Låt den ånga av och skär potatisen i bitar. Hacka lök, vitlök och sardeller. Blanda olja, citronsaft, lök, vitlök, sardeller, timjan, kapris och oliver i en bunke.

2

Vänd ner potatisen i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Vid servering: Dela tomaterna och vänd ner dem i salladen.

3

Grilla korven över glöd eller stek i en stekpanna med lite olja.


Recept