Du behöver
- 6 st färskpotatisar
- 250 g haricots verts
- 1 st fänkålsstånd
- 250 g cocktailtomater
- 1 st rödlök
- 4 msk dill hackad
- 1,25 tsk fänkålsfrön nystötta
- 4 msk olivolja
- 1 st citron pressad saft
- flingsalt
- peppar nymald
- 3 st pepparmakrillar
- 2 st ägg hårdkokta
- 3 dl jordgubbar
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk kapris
Gör så här
1
Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i bitar.
2
Koka bönorna i lättsaltat vatten. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och skiva den tunt. Dela tomaterna och skiva löken.
3
Blanda potatis, bönor, fänkål, tomater, lök, dill, fänkålsfrö, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4
Dela makrillen i bitar, klyfta äggen och dela jordgubbarna.
5
Lägg upp potatissalladen på ett fat. Toppa med makrill, ägg, jordgubbar, oliver och kapris.