RECEPT FRÅN HJ

Saftig rabarberkaka med mandel

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 5 st bittermandlar
  • 250 g kvarg 10%
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl rabarber skivade
  • 1 msk rörsocker
  • Servera med:

  • vaniljsås
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ner i smeten tillsammans med kvarg.

2

Blanda mandelmjöl, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord form 24 cm i diameter. Lägg på rabarber och strö över rörsocker. Grädda i ca 40 minuter.

3

Låt kakan svalna och servera med vaniljsås.


Recept