Saftig nöt- och morotskaka

Du behöver 4 st morötter (oskalad vikt 200 g) 200 g hasselnötskärnor 4 st ägg 2 dl strösocker 0.5 dl hett vatten 1 dl glutenfri...

Du behöver

  • 4 st morötter (oskalad vikt 200 g)
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl hett vatten
  • 1 dl glutenfri mjölmix
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinskal rivet

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en bakform som rymmer 1 3/4 l med glutenfritt mjöl. Riv morötterna i den grovlek du ser på bilden och mal nötkärnorna (OBS! mal, mixa ej).

2
Vispa upp äggen och tillsätt socker och vatten. Vispa till en luftig smet. Tillsätt mjölmixen tillsammans med bakpulver, apelsinrasp, de rivna morötterna och de malda nötterna.

3
Skrapa ned smeten i formen och grädda i ca 45 minuter på andra falsen nerifrån. En saftig och god kaka som kan frysas!

Scroll to Top