RECEPT FRÅN HJ

Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • Marinad 1:

  • 1 msk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • Marinad 2:

  • 1 dl olivolja
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st citron pressad saft
  • 4 st salladslökar
  • salt och peppar
  • 0.5 kruka basilika
  • Servera med:

  • sockerärter
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Marinad 1: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt påsen. Marinera i 2 timmar i kyl eller över natten. Vänd påsen någon gång.

2

Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt kycklingen vila i 15 minuter.

3

Marinad 2: Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika. Täck över och låt stå minst 20 minuter innan servering. Servera med sockerärter.


Kommentar:
Lägg gärna kycklingfilén i marinaden kvällen före så den hinner suga upp alla goda smaker.

Recept