Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Vill du att kyckligen ska bli smakrik och saftig kan det vara en god idé att marinera den. Med två marinader kan det alltså inte bli annat än utsökt! Kycklingen får först dra åt sig av en chili- och vitlöksmarinad innan den tillagas. Precis före servering toppas kycklingen med en marinad på citron och honung

6 portioner

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Marinad 1:

1 msk soja
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk sweet chilisås

Marinad 2:

1 dl olivolja
1 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
Pressad saft från 1 citron
salt och peppar

Servera med:

4 salladslökar
½ kruka basilika
sockerärter

Ugn: 175°

Gör så här

1

Marinad 1: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt påsen. Marinera i 2 timmar i kyl eller över natten. Vänd påsen någon gång.

2

Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt kycklingen vila i 15 minuter.

3

Marinad 2: Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika. Täck över och låt stå minst 20 minuter innan servering. Servera med sockerärter.


Kommentar:
Lägg gärna kycklingfilén i marinaden kvällen före så den hinner suga upp alla goda smaker.
Scroll to Top