6 portioner
Du behöver
- 800 g kycklingfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör
Marinad 1:
1 msk soja
2 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk sweet chilisås
Marinad 2:
1 dl olivolja
1 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
Pressad saft från 1 citron
salt och peppar
Servera med:
4 salladslökar
½ kruka basilika
sockerärter
Ugn: 175°
Gör så här
Marinad 1: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt påsen. Marinera i 2 timmar i kyl eller över natten. Vänd påsen någon gång.
Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt kycklingen vila i 15 minuter.
Marinad 2: Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika. Täck över och låt stå minst 20 minuter innan servering. Servera med sockerärter.
Lägg gärna kycklingfilén i marinaden kvällen före så den hinner suga upp alla goda smaker.