RECEPT FRÅN HJ

Saftig dubbelmarinerad kycklingfilé

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 800 gram kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 matsked smör
  • Marinad 1:

  • 1 matsked soja
  • 2 matskedar rapsolja
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 2 matskedar sweet chilisås
  • Marinad 2:

  • 1 deciliter olivolja
  • 1 matsked kycklingfond
  • 1 matsked flytande honung
  • 1 styck citron pressad saft
  • 4 stycken salladslökar
  • salt och peppar
  • 0.5 krukor basilika
  • Servera med:

  • sockerärter
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Marinad 1: Blanda samman soja, olja, pressad vitlök och sweet chilisås i en plastpåse. Lägg i kycklingen och knyt påsen. Marinera i 2 timmar i kyl eller över natten. Vänd påsen någon gång.

2

Torka av filéerna och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt kycklingen vila i 15 minuter.

3

Marinad 2: Blanda samman olja, fond, honung och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva kycklingen och lägg upp på ett fat. Skeda över marinad 2 och toppa med strimlad salladslök och basilika. Täck över och låt stå minst 20 minuter innan servering. Servera med sockerärter.


Kommentar:
Lägg gärna kycklingfilén i marinaden kvällen före så den hinner suga upp alla goda smaker.

Recept