RECEPT FRÅN HJ

Saffransbiscotti

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 stycken
2 röstande.

Du behöver

  • 0.5 gram saffran
  • 1 styck sockerbit
  • 100 gram smör
  • 2 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 5 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked bakpulver
  • 1.5 deciliter pistaschmandel
  • Ugn: 175°/100º

Gör så här

1

Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Rör i saffran och låt svalna.

2

Blanda ägg och socker i en skål. Rör i smörblandningen, mjöl, bakpulver och grovt hackad pistaschmandel. Arbeta ihop till en deg.

3

Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna till fyra längder lika långa som plåten, 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 15 minuter.

4

Låt längderna svalna och skär i sneda bitar. Lägg dem på plåten med snittytan upp och torka på 100° tills de är torra, ca 1timme.


Recept