RECEPT FRÅN HJ

Rullttårtstårta

Snabbakat och festligt till påskkaffet.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 stycken ägg
  • 2 deciliter strösocker
  • 2 matskedar vatten
  • 2 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • Fyllning:

  • 1 styck förpackning tårtmousse med chokladsmak 130 g, Dr Oetker
  • 2.5 deciliter mjölk
  • Garnera med:

  • 2 deciliter vispgrädde
  • 0.5 stycken burk aprikoser
  • 20 gram mörk choklad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör i vatten och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 7 minuter.
2
Stjälp upp kakan på sockrat papper och lossa bakplåtspappret. Låt svalna.
3
Vispa ihop moussen enligt anvisningarna på förpackningen och bred moussen över bottnen. Rulla ihop kakan från långsidan och garnera med vispad grädde, aprikoser i klyftor och smält choklad.

Recept