Du behöver
- 1 st citron rivet skal, hälften ska vara i fyllningen
- 0.5 dl maizena majsmjöl
- 1.5 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 0.5 msk socker
Fyllning:
1 st gelatinblad
1 dl vispgrädde
10 st jordgubbar
1 dl kesella 10 %
Ugn: 250º
Gör så här
1
Klä en långpanna som är 20×30 cm med bakplåtspapper. Skölj citronen väl och riv skalet. Dela upp citronraspet till smet och fyllning. Blanda maizena majsmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
2
Vispa ägg och socker till en riktigt tjock och pösig massa. Tillsätt citronskalet och sikta i mjölblandningen. Rör om så att allt blandar sig väl.
3
Skrapa ned smeten i formen i ett jämnt lager. Grädda rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 minuter till lagom färg. Strö över socker och stjälp upp kakan för att svalna.
4
Fyllning: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Vispa grädden och skär jordgubbarna i småbitar.
5
Smält gelatinet på svag värme. Blanda grädde, kesella, citronrasp, jordgubbar och det smälta gelatinet. Bred fyllningen på rulltårtan. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan med skarven ner. Förvara i kylskåp.